Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Uppåt i Tokyo, nedåt i Shanghai

Utvecklingen på de ledande börserna i Asien är blandad. Tokyobörsens Nikkei 225-index stängde på ett kraftigt lyft med 2,7 procent, medan det bredare Topixindexet steg 3 procent.

Med lyftet har Nikkei 225-index lyft till den högsta nivån på nästan två veckor. Bakom onsdagens lyft ligger bland annat tisdagens kurslyft på Wall Street.

Seoulbörsens Kospi-index följde med uppåt med ett lyft på 1,4 procent, medan Taiwanbörsens Weighted-index steg med 0,3 procent.

På Shanghaibörsen var det fortsatt skakigt, med en nedgång på 2,8 procent för kompositindex i den avslutande handeln. Samma trend syntes på Shenzhenbörsen i Kina.

Kursförlusterna hittills i år för kinesiska aktier ligger nu på nästan 25 procent, vilket motsvarar 17.100 miljarder kronor.

Hongkongbörsens Hang Seng-index följde dock med Tokyo uppåt med ett lyft på 0,9 procent.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.