Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Uppgifter: Storbritannien och EU överens om Brexit

Förhandlare för Storbritannien och Europeiska unionen har kommit överens om den så kallade "Brexit bill", det vill säga vad landet ska betala handelsunionen for sitt utträde. Det rapporterar den brittiska tidningen The Telegraph och hänvisar till källor.

Enligt tidningens källor har båda sidor gjort en principiell överenskommelse om huruvida Storbritannien ska betala 60 miljarder euro till EU i samband med att landet lämnar EU i mars 2019.

Överenskommelsen ska enligt två källor till The Telegraph ha gjorts under ett möte i förra veckan i Bryssel. 

Läs mer: Hot om nyval på Irland

Beskedet kan komma lägligt, då Europakommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och Storbritanniens premiärminister Theresa May ska ha ett lunchmöte på måndag i nästa vecka.

Även Financial Times erfar att det finns en preliminär uppgörelse på bordet. Enligt tidningens källor väntas premiärminister Theresa May formellt presentera uppgörelsen nästa vecka, som en del i ett paket, om enighet kan nås i två andra nyckelfrågor: Vilka rättigheter EU-medborgare ska ha i Storbritannien och gränsen mellan Nordirland och republiken Irland.

Enligt The Telegraph ska summan som Storbritannien ska betala ligga på mellan 45 och 55 miljarder euro.

Läs mer: Brittiska regeringen beredd att höja Brexitbud

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.