Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-29 09:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/upprort-efter-regeringens-drag-om-slutforvaret/

EKONOMI

Upprört efter regeringens drag om slutförvaret

Både Oskarshamns kommun, där mellanlagret av kärnavfall ligger, och Östhammars kommun, där slutförvaret är planerat att byggas, kommer motsätta sig regeringens förslag att dela upp ärendet i två för att godkänna en utökning av mellanlagret innan beslut tas om slutförvaret.
Foto: Alex Ljungdahl/EXP/TT

Efter larm om stopp i elproduktionen såg det ut som att Sverige slutligen skulle få ett långsiktigt förvar för radioaktivt kärnavfall.

Men regeringen valde en annan väg, en väg som fördjupar konflikten med de inblandade kommunerna ännu mer.

– När de inte ens kan säga vilka frågor som är kvar blir det så genomskinligt att de bara inte vill ta beslutet, säger Andreas Erlandsson (S), kommunalråd i Oskarshamn.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.