Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-23 05:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/urban-deli-stangde-butik-i-smyg/

Ekonomi

Urban Deli stängde butik – i smyg

Dan Jacobsson, vd för Urban Deli. Foto: Urban Orzolek/Urban Deli

Lilla Urban Deli låg tidigare intill Hemköps flaggskeppsbutik i Åhlénshuset,  i centrala Stockholm. Nu har butiken genomgått en tystlåten stängning.

När Urban Deli, som ägs av Axfood, flyttade ut från lokalen gjordes det utan att företaget kommunicerade beslutet utåt.

– Eftersom det rör sig om en ganska liten enhet så ansåg vi nog att det inte fanns något behov av det, säger Dan Jacobson, vd för Urban Deli till Friköpenskap, dagligvaruhandelns oberoende affärstidning.  

Verksamheten, som var en kombination av butik och restaurang, gick dåligt. Därför ersätts den av ett Hemköp-bageri. Det säger en anställd på matbutiken till Friköpenskap. 

Lilla Urban Deli stängde i månadsskiftet mellan juni och juli. Men Dan Jacobson, vd för Urban Deli, menar att skälet till stängningen inte var att verksamheten gick dåligt. 

– Nej, jag skulle säga att det gick utifrån förväntan. Det rörde sig om en liten enhet, säger han till Friköpenskap.

Han menar i stället att när företaget fick chansen att utvidga med en ny restaurang vid tågcentralen ville man hellre samla verksamheten där. 

Eftersom lokalen vid centralen ligger nära den gamla restaurangen vid Hemköp City ansåg Dan Jacobsson att det var bättre att satsa helhjärtat på en av dem.

Vid den senaste årsredovisningen, som är från 2018, fördubblade Urban Deli Holding AB ebit-förlusten, resultatet före räntor och skatter, till 22,2 miljoner kronor. Dan Jacobson förklarar resultatet med att företaget upplevt växtvärk när flera nya enheter etablerats under de senaste åren. 

– Vi har jobbat mycket med frågor som ska stabilisera våra intäkter och inom en rimlig tidsperiod räknar vi med att kunna vända det ekonomiska resultatet, säger han.