Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-30 17:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/usa-och-tyskland-overens-om-nordstream-2/

EKONOMI

USA och Tyskland överens om Nordstream 2

USA har länge riktat kritik mot Nordstream 2, den snart färdigbyggda gasledning som landet befarar ska göra Tyskland och Europa allt mer beroende av energiimport från Ryssland. Långdragna diskussioner har förts om hur USA:s säkerhetspolitiska oro ska kunna stillas samtidigt som Tysklands energibehov tryggas.

TT Text

Nu meddelas dock att länderna har nått en överenskommelse om det kontroversiella projektet.

Enligt Victoria Nuland, topptjänsteman på det amerikanska utrikesdepartementet, innehåller överenskommelsen ett sanktionshot som kan träda i kraft om Ryssland försöker använda gasleveranserna som påtryckningsmedel. Dessutom är ambitionen att Ukraina ska få behålla sin inkomstbringande roll som genomfartsland i ytterligare tio år.

Fler detaljer om överenskommelsen ska enligt USA:s utrikesdepartement offentliggöras senare under onsdagen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt