Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

USA redo att börja omförhandla Nafta

USA:s regering har formellt informerat kongressen om sin avsikt att omförhandla det nordamerikanska frihandelsavtalet Nafta.

Samtalen med Kanada och Mexiko kommer att inledas tidigast den 16 augusti, skriver Robert Lighthizer som ansvarar för handelsfrågor i ett brev till kongressen.

Under en 90-dagarsperiod kommer regeringen att rådfråga "kongressen och amerikanska intressenter för att skapa ett avtal som främjar amerikanska arbetares, jordbrukares, ranchägares och företags intressen", heter det i brevet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.