Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

USA:s miljonärer känner sig inte rika

Det är synd om de amerikanska dollarmiljonärerna. En ny studie visar att fyra av tio inte känner sig rika nog trots sina välfyllda bankkonton.

Undersökningen som gjorts av Bostonföretaget Fidelity Investments besvarades av fler än 1.000 amerikanska miljonärer, alltså miljonärer i dollar. En dollar som på måndagen stod i sex svenska kronor.

När miljonärerna fick frågan om de kände sig rika svarade 42 procent att de inte gjorde det. Två av tre oroade sig också för att deras miljoner skulle minska ifall nya skatteförslag skulle bli verklighet.

På frågan om vad som skulle få dem att känna sig lite bättre till mods blev svaret: 7,5 miljoner dollar att investera, skriver Reuters.

Ett amerikanskt normalhushåll kan räkna med att ha 86.000 dollar i tillgångar om man tar hänsyn till värdet på bostaden och framtida pensionsbesparingar enligt siffror från den amerikanska riksbanken, Federal Reserve.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.