Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Utländska aktörer vinnare på svensk spelmarknad

Hård konkurrens för svenska spelbolag.
Hård konkurrens för svenska spelbolag. Foto: Noella Johansson/TT

De utländska spelbolagen utan svenskt tillstånd fortsätter att öka marknadsandelarna på den svenska spelmarknaden, enligt Lotteriinspektionens bedömning.

Under de nio första månaderna ökade omsättningen på den svenska spelmarknaden med två procent till 16,5 miljarder kronor jämfört med samma period i fjol.

För de svenska aktörerna med tillstånd låg omsättningen stilla på 12,5 miljarder kronor medan bolagen utan tillstånd noterar en ökning med elva procent till uppskattningsvis fyra miljarder kronor, enligt Lotteriinspektionens pressmeddelande.

Under tredje kvartalet bedöms de utländska aktörerna utan tillstånd nu ha lagt under sig totalt en fjärdedel av den svenska spelmarknaden.

Genomgående spelar svenskarna allt mindre i fysiska spelbutiker medan spelandet på internet ökar kraftigt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.