Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-20 18:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/vad-ar-den-viktigaste-ekonomiska-fragan-i-valet/

Ekonomi

Vad är den viktigaste ekonomiska frågan i valet?

Bild 1 av 5 Wolfgang Knaus, bemanningsanställd från Österrike:– Det viktigaste för mig är bättre arbetstrygghet och högre löner. Jag tycker inte jag får särskilt stor del av lönekakan och som bemanningsanställd har man sämre villkor. Jag har bara ett korttidskontrakt.
Bild 2 av 5 Niklas Kreusch, Berlin:– Det viktigaste är reglerna kring banker. Det är svårt att förstå hur lätt banker räddas med statliga medel när andra industrier inte gör det. Men egentligen är inte ekonomin någon stor fråga i det här valet, den går ju bra just nu.
Bild 3 av 5 Anne Becker, Berlin:– Det viktigaste är barnens framtid och har alltid varit. Det finns för få lekplatser och råder brist på daghemsplatser. Jag är mormor och får ta hand om mitt barnbarn. Vår ekonomi ligger i händerna på barnen.
Bild 4 av 5 Susanna Lümkemann, Nordrhein Westfalen:– Skatterna. Som det är i dag betalar de rika för lite skatt och låg- medelklass för mycket. Det är också viktigt att de nyanlända får bättre hjälp att integrera sig. De sätts bara i en förläggning utan att få hjälp.
Bild 5 av 5 Sven Zarning, Nordrhein Westfalen:– Det behövs mer pengar till utbildning och barnomsorg. Det finns för få lärare, för få barnomsorgsplatser, för lite skolor och för få poliser. Allt det gör det svårare med integrationen av flyktingar och för alla andra.

DN frågade några tyskar vad som är viktigast när det gäller ekonomin inför valet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in