Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-18 01:18 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/vanta-en-vecka-eller-tva/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

”Vänta en vecka eller två”

Truckföraren Mats Roos på Saab i Trollhättan vill inte att IF Metall begär Saab i konkurs nu. Han hoppas fortfarande på att Saabledningen ska kunna skaffa fram pengar för att driva företaget vidare.

– Jag tycker att de ska vänta en vecka eller två så att företaget får en chans. De håller på att fixa pengar så det tyder ju på att de vill försöka driva det.

 Mats Roos säger att han ”hankar sig fram” i väntan på att lönen ska komma.

– Jag tror ju att jag kommer att få pengar på ett eller annat sätt, säger han.

Han är inte speciellt orolig för framtiden trots konkurshotet. Han jobbade på Uddevallavarvet när det lades ned på 1980-talet.

– Det blir ett litet helvete en kort tid, men sedan reser det sig igen, säger han.

Mats Roos har under tiden Saab stått stilla dragit i diverse trådar och tror han kommer att kunna ordna jobb utanför Saab om det skulle krävas.

– Jag har en del på gång, säger han.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.