Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-23 16:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/var-tredje-ung-bor-hos-foraldrarna/

Ekonomi

Var tredje ung bor hos föräldrarna

Bild 1 av 4 Hur fick du din bostad? Nina Drake, 27, brand manager, Sundbyberg– Jag mejlade min killes mammas hyresvärd och frågade om de hade något ledigt. Det hade de, och jag kunde flytta in efter två veckor. Så fick jag förstahandskontrakt, men nu har vi bytt den.
Foto: Sofie Österström
Bild 2 av 4 Ioannis Ioannidis, 36, dj, Solna– Jag fick min lägenhet, ett förstahandskontrakt, för åtta år sedan, efter att ha stått i Stockholms bostadskö i sju år.
Foto: Sofie Österström
Bild 3 av 4 Frida Hultsten, 19, receptionist, Kungsholmen och Gustaf Lindblad, 25, butiksmedarbetare, Sundbyberg– Jag ska flytta till en bostadsrätt i maj och fick hjälp av mina föräldrar, säger Frida.– Jag bor i andrahand, i en lägenhet jag hittade på Blocket. Det tog ungefär en månad att leta, sedan hittade jag lägenheten och kunde flytta in efter en vecka, säger Gustaf.
Foto: Sofie Österström
Bild 4 av 4 Paula Ruotsalainen, 29, byråchef, Hornstull – Min kille fick ekonomisk hjälp av sina föräldrar, och jag kunde skapa låneutrymme med hjälp av min lön till en bostadsrätt.
Foto: Sofie Österström

Nästan en tredjedel av ungdomarna i åldrarna 21 - 25 år bor hos sina föräldrar. De nyproducerade hyresrätterna är för dyra och bolånetaket hindrar dem från att köpa bostadsrätter.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in