Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 05:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/varden-ar-kritisk-till-telias-halsosatsning/

Ekonomi

Vården är kritisk till Telias hälsosatsning

Niklas Sundler, ansvarig för Telias vård- och hälsoprojekt, och Malin Frenning, Telia Soneras Sverige-vd, visar upp utrustningen som gör det möjligt för patienter att ta prover på sig själva hemma och rapportera resultatet till läkare. ”Kommer vi att ta bort det personliga mötet mellan läkare och patient? Nej, det är ett komplement”, säger Malin Frenning.
Niklas Sundler, ansvarig för Telias vård- och hälsoprojekt, och Malin Frenning, Telia Soneras Sverige-vd, visar upp utrustningen som gör det möjligt för patienter att ta prover på sig själva hemma och rapportera resultatet till läkare. ”Kommer vi att ta bort det personliga mötet mellan läkare och patient? Nej, det är ett komplement”, säger Malin Frenning. Foto: Magnus Hallgren

Telia tar klivet in i vård- och hälsosektorn. Snart ska svenskarna via särskilda abonnemang kunna övervaka sin egen hälsa från hemmet och skicka vidare sina data till vården.

– Det här kan skapa ännu mer oro och ångest hos människor och leda till fler patienter i vården, säger Eva Nowak, ordförande för Vårdförbundet i Stockholm.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in