Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Världens bästa utsikt – för den som vågar sitta utanpå flygplanet

Säten utanpå flygplanskroppen som erbjuder en spektakulär utsikt åt alla håll. Det är företaget Windspeeds idé för framtida flygpassagerare.

Företaget Windspeed har tagit patent på prototypen, vars genomskinliga kupol är tänkt att skjuta ut som en bubbla från flygplanskroppen. Den kommer att konstrueras av extra stryktåligt glas. För den som har råd och mod så garanteras säkerhet från både blixtnedslag och kollision med fåglar, skriver CNN.

Hissen som ska transportera passagerarna upp till kupolen kommer att vara den tyngsta komponenten. Vikten kommer att innebära att flygplanens passagerarkapacitet minskar.

Två tänkbara lösningar finns angående kapacitetsminskningen. Den ena är att man gör sätena till en premium-upplevelse. En annan lösning är att resenärerna betalar ett mindre tillägg på sin biljett för att få tidsbegränsad tillgång till utsikten under resans gång.

Ännu finns ingen tidsplan för när den spektakulära upplevelsen kan bli verklighet, skriver CNN.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.