Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-11 01:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/vastsvenska-handelskammarens-vd-stockholm-ar-lite-sidsteppat-nu/

EKONOMI

Västsvenska Handelskammarens vd: ”Stockholm är lite sidsteppat nu”

Så här ser Volvo Cars befintliga motorfabrik i Skövde ut. Den tänkta platsen för en möjlig batterifabrik ligger en dryg mil åt nordost, vid flygplatsen.
Så här ser Volvo Cars befintliga motorfabrik i Skövde ut. Den tänkta platsen för en möjlig batterifabrik ligger en dryg mil åt nordost, vid flygplatsen. Foto: Volvo Cars

I Skövde spreds besvikelse över att den missade batterifabriken. Men huvudorten i Skaraborg ligger ändå bra till för andra kommande investeringar i batteriproduktion, bedömer Västsvenska Handelskammarens vd Johan Trouvé.

– Vi ser nu också att det är Norrland och Västsverige som drar tillväxten i landet, och förlåt om jag säger det, men Stockholm är lite sidsteppat nu, säger Trouvé.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.