Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-03 18:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/vattenfalls-larm-nastan-fullt-i-karnavfallslagret/

EKONOMI

Vattenfalls larm – nästan fullt i kärnavfallslagret

I Simpevarp några mil norr om Oskarshamn ligger Clab, mellanlagret för använt kärnbränsle. Här i bassängen lagras använt kärnbränsle i väntan på att ett slutförvar ska bli klart.
Foto: Alex Ljungdahl/EXP/TT

Det håller på att bli fullt i lagret där Sveriges kärnbränsleavfall mellanlagras. Det kan hota kärnkraftsdriften redan 2024, varnar Vattenfall.

– Vi har haft otaliga möten med energiministern och miljöministern och representanter för regeringen och redogjort för att läget börjar bli kritiskt, säger produktionschefen Torbjörn Wahlborg till DN.

DIGITAL PRENUMERATION

Läs gratis till nyårsafton!

Alla artiklar gratis fram till 31 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.