Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Venezuela skapar digital valuta

Många sedlar i omlopp i krisens Venezuela.
Många sedlar i omlopp i krisens Venezuela. Other: MERIDITH KOHUT / NY TIMES / TT

Venezuela skapar en digital valuta för att bekämpa USA:s ekonomiska blockad, deklarerar president Nicolas Maduro. Valutan ska heta petro och kommer att säkras av landets olje-, gas- och diamantillgångar.

Det här tillåter oss att gå mot nya former av internationell finansiering av landets ekonomiska och sociala utveckling, säger Maduro i ett tv-anförande.

Uttalandet kommer mot bakgrund av att Venezuela lider av den största ekonomiska krisen i landets moderna historia, med stor brist på bland annat mat och mediciner.

Maduro skyller de ekonomiska problemen på sanktioner som USA införde i augusti.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.