Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Vikarie ska få förtur efter sex månader

Regeringen föreslår stora förändringar av las.. Stora förändringar väntar i lagen om anställningsskydd. - Arbetsgivarna överlåter gärna till den anställde att ta alla risker. Det måste bli en bättre balans, säger arbetslivsminister Hans Karlsson.

Förändringarna innebär att de flesta former för tillfälliga anställningar som finns i dag sorteras ut och ersätts av en enda. Arbetsgivaren ska få ta in personal i upp till ett år, men den anställde får förtur till nästa lediga jobb efter sex månader i stället för 12 månader som i dag.

- Detta är ett sätt att undvika att korttidsanställningar staplas på varandra, säger Hans Karlsson som menar att arbetstagarnas ställning nu stärks.

Han vill emellertid inte gå in på detaljer eftersom förslaget inte är helt färdigt. Det står emellertid klart att om arbetsmarknadens parter kommer överens om något annat gäller kollektivavtal i stället för lagen.

Till stora delar bygger förslagen till förändringar på en utredning som Niklas Bruun vid Arbetslivsinstitutet lämnade för två år sedan.

Där finns tankarna på att visstidsanställningar är nödvändiga för en smidigt fungerande arbetsmarknad och att det bör bli enklare att göra tillfälliga anställningar oavsett orsak.

Samtidigt finns ett förslag till en starkare företrädesrätt som ska hindra att visstidsanställningar utnyttjas på den anställdes bekostnad. Vikariat och provanställningar påverkades inte av Niklas Bruuns förslag.

- Vikariaten måste finnas kvar. De berörs inte av det nya förslaget, säger Hans Karlsson.

När regeringen och samarbetspartierna enats om detaljerna ska förslaget ut på en snabbremiss. Det har funnits olika meningar om förslaget. Miljöpartiet ser ogärna att förturen slår till redan efter ett halvår medan vänstern tvekar inför den fria visstidsanställningen.

- Det har tagit lång tid att bereda frågan, men jag vill gärna leverera det här lagförslaget, säger han som en förklaring till att han nu vill skynda på beslutsfattandet.

I till exempel mediebranschen finns farhågor för att de nya reglerna bara leder till att vikariaten blir kortare och vikariekarusellen snurrar ännu fortare.

- Om arbetsgivare till varje pris vill undvika fasta anställningar så lyckas de. Jag tänker inte anstränga mig för att hindra dem. Det skulle leda till en hopplöst reglerad arbetsmarknad, säger Hans Karlsson.

Att arbetsgivarna kommer att se lagförslaget som ännu ett hinder för att anställa är vad Hans Karlsson väntar sig. Han känner sig inte skakad av det och menar att arbetsgivarna alltid hävdar att nu kommer den sista pinnen som knäcker åsnans rygg.

- Någon gång får de rätt, men det är inte nu. Deras trovärdighet hade varit större om de inte sagt samma sak varje gång. Det är helt enkelt så att den svenska modellen fungerar, säger han.

Lagen om anställningsskydd, Las,

  • Lagen om anställningsskydd, Las, reglerar bland annat vad som gäller vid tillfälliga anställningar. Grundregeln är att ett anställningsavtal gäller tills vidare, men det finns ett antal undantag som med tiden blivit allt fler.
  • Regelverken har blivit snåriga och i dess utkanter ryms timanställningar och projektanställningar av olika slag.

    Det finns nu ett antal godkända former för kortare anställningar utöver vikariat och provanställningar.

  • Visstidsanställningar får användas vid olika typer av säsongsarbete eller för att utföra vissa jobb "om arbetets beskaffenhet kräver det", vid vikariat, praktik eller feriearbete. Vid arbetsanhopning får en arbetsgivare anställa för en kortare period, men inte mer än sex månader under en tvåårsperiod.
  • Det finns också en anställningsform som kallas överenskommen visstidsanställning. Den innebär att en och samma arbetsgivare får anställas under högst tolv månader den senaste treårsperioden. Ingen anställning får vara kortare än en månad. En arbetsgivare får inte ha fler än fem anställda på sådana villlkor samtidigt.
  • Om någon varit vikarie i mer än tre år under de senaste fem åren går anställningen automatiskt över i en fast anställning.

    Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.