Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 21:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/villapriserna-steg-mest-i-april/

Ekonomi

Villapriserna steg mest i april

Foto: Magnus Hallgren

Bostadspriserna i landet steg med i snitt 0,8 procent under april, visar Valuegards bostadsindex Hoxswe.

Mest steg villapriserna som gick upp med 1,1 procent.

Dan Lucas
Rätta artikel

Valuegard bekräftar den trend som Svensk Mäklarstatistik kunde visa i förra veckan – det har skett en stabilisering på bostadsmarknaden och priserna stiger.

Uppgången är dock måttlig. Som mest steg villapriserna i riket med 1,1 procent, medan indexet för bostadsrättspriserna steg med endast 0,4 procent under april.

I Stockholm steg villapriserna endast med 0,2 procent och bostadsrättspriserna med 0,4 procent. I Göteborg steg villapriserna med 1,2 procent och bostadsrätterna med 0,4 procent.

I Malmö, som brukar trotsa trender, sjönk i stället indexet för bostadsrätter med 0,2 procent, medan villapriset steg med hela 2,0 procent i april.

På lite längre sikt är dock trenden mer tydlig. På tre månaders sikt har bostadsrätter i Sverige i snitt stigit med 1,2 procent. I Stockholm med 1,4 procent, i Göteborg med 1,6 procent och i Malmö med 1,1 procent

Det genomsnittliga villapriset i Sverige har på tre månader stigit med 2,4 procent; i Stockholm med 1,0 procent, i Göteborg med 2,5 procent och i Malmö med 3,7 procent.

Antalet bostadsaffärer i april var ungefär 10 procent fler än för april i fjol. Ökningen är något högre för villor än för bostadsrätter.

Läs mer: Färre räntehöjningar håller bopriset uppe

Läs mer: Så låg kan din boränta vara år 2030