Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-21 06:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/vimmerby-i-krisen-ar-det-sa-har-sverige-ska-resa-sig/

Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd med sonen Leyton och hunden Greta på Vimmerby camping vid sjön Nossen. De tog över anläggningen för två år sedan.
Ekonomi

Vimmerby i krisen – är det så här Sverige ska resa sig?

VIMMERBY. När bygdens turistmagnet stängde försvann andra företag ned i ett hål.

DN:s Torbjörn Petersson och Eva Tedesjö åkte till en plats som hamnat på listan över pandemins värst drabbade orter i landet och fann sargade företag – men också nya idéer.

Är det så här Sverige ska resa sig?

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 6 Vimmerby camping drabbades hårt när temaparken Astrid Lindgrens Värld stängde i somras. Beläggningen ser ut att bli 86 procent lägre än i fjol.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 2 av 6 Möte om krisen i Vimmerby. Utvecklingschefen Thomas Svärd, till vänster, och kommunalrådet Jacob Käll (C) i diskussion med regionrådet Karin Helmersson (C) på distans från Kalmar.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 3 av 6 Håkan Jonsson är känd i trakten för att leverera Fläsk från Håkans glada utegrisar, bland annat till raggmunken på Astrid Lindgrens Värld.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 4 av 6 Staffan Samuelson driver Hotell Oxgården, som normalt har många gäster från den kända temaparken på orten. I år uteblev 80 procent.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 5 av 6 Cecilia Johnsson, ägare av Karamellkokeriet i Mariannelund, tillsammans med dottern Emilia Zedig, som häller upp knäck.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 6 av 6 Joacim Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld.
Foto: Eva Tedesjö