Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-20 19:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/ving-bekraftar-ett-forsta-bud-pa-bolaget/

Ekonomi

Ving bekräftar ett första bud på bolaget

Foto: Johan Nilsson/TT

Det har kommit in ett första bud på Thomas Cooks nordiska verksamhet där Ving ingår. Bolaget har också säkrat en förlängning av resegarantin.

TT Text

I samband med konkursen i moderföretaget Thomas Cook lyftes tidigt att den nordiska verksamheten hörde till koncernens lönsamma delar och att det kunde bli aktuellt med en försäljning.

Nu har ett icke-bindande, så kallat indikativt, bud lagts på verksamheten där Ving, Spies och Tjäreborg samt Thomas Cooks nordiska flygbolag ingår.

– Jag kan bekräfta det, säger Fredrik Henriksson till TT.

Enligt Fredrik Henriksson finns flera intressenter.

– Vi räknar med en ganska snabb försäljningsprocess, säger han.

Svensk-tyska riskkapitalbolaget Triton lade i våras ett bud på bolaget. Triton vill inte uppge om man fortfarande är en intressent.

– Inga kommentarer, säger Fredrik Hazén, presstalesperson på Triton.

Det är den brittiska konkursförvaltaren som styr processen med att hitta en köpare till Ving.

Det har snart gått tre veckor sedan konkursen. Enligt Ving rullar verksamheten på i stort sett som vanligt och försäljningen av resor fortsätter.

Potentiella problem att finansiera resegarantin, något som bland annat uppmärksammades i Svenska Dagbladet , är nu också undanröjda enligt Fredrik Henriksson.

Resegarantin regleras enligt lag. Ett resebolag kan inte sälja paketresor om bolaget inte kan garantera att resans värde är finansiellt garanterad.

Ett avtal med en garantiställare, som skulle löpt ut nästa vecka, är nu i hamn.

– Resegarantin har inte varit något som oroat oss. Avtalen med våra fem garantiställare förnyas och förlängs kontinuerligt. Nu har vi en förlängning, säger Fredrik Henriksson.

Läs mer: Affärsidén som tappade farten

Ämnen i den här artikeln:

Ving
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt