Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-19 10:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/vinst-for-volvo-ger-fet-bonus-till-40000-anstallda/

Ekonomi

Vinst för Volvo ger bonus – till 40.000 anställda

Bild 1 av 2 Anställda på Volvo Cars får i år en rejäl bonus på lönen.
Foto: Volvo Personvagnar
Bild 2 av 2
Foto: Virginia Mayo/AP

Volvo Cars redovisar en ökad vinst för det fjärde kvartalet 2019 och kunde i fjol skryta med rekord i antal sålda bilar. För de drygt 40.000 anställda på företaget innebär det en rejäl bonus när lönen kommer i april, skriver Göteborgs-Posten.

Det blev ingen bonus för Volvos anställda förra året, men med nytt försäljningsrekord – för första gången i företagets historia såldes fler än 700.000 bilar – blir det ändring på det.

Volvo Cars redovisar en ökad vinst för det sista kvartalet 2019 och när lönen kommer i april får drygt 40.000 anställda 18.000 kronor vardera i bonus.

– Det var väl förväntat – det var det i och för sig förra året också – men jag var väldigt övertygad om att det skulle bli en bonus eftersom företagsledningen inte vill ha den debatt som blev förra året, säger Lars Henriksson, skyddsombud på Volvo Cars, till GP.

Det är Volvos bolagsstyrelse som sätter upp de kriterier som avgör om de anställda ska få någon bonus.

– Den absoluta rörelsevinsten har ökat och därmed uppfylldes kriterierna för bonus, säger Stefan Elfström, presstalesperson för Volvo.

Läs mer: Ökad vinst för Volvo Cars efter försäljningsrekord