Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-21 00:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/vinstlyft-for-assa-abloy/

Ekonomi

Vinstlyft för Assa Abloy

Låsjätten Assa Abloy redovisar en vinst före skatt på 2 729 miljoner kronor för andra kvartalet, jämfört med vinsten på 2 551 miljoner kronor motsvarande period 2015.

TT Text

Resultatet slog förväntningarna. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 2 637 miljoner kronor, enligt Reuters sammanställning av prognoser.

Omsättningen under kvartalet uppgick till 17 894 miljoner kronor, jämfört med 17 082 miljoner kronor ett år tidigare.

”Min bedömning är att den globala ekonomiska utvecklingen är fortsatt svag, där Amerika och delar av Europa har en positiv utveckling. I övrigt är många av tillväxtmarknaderna stagnerade”, skriver Assa Abloys koncernchef Johan Molin i en kommentar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt