Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-02 08:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/vinstmarginalerna-for-hvb-hem-ska-kartlaggas/

Ekonomi

Vinstmarginalerna för hvb-hem ska kartläggas

”Vi tycker inte att företag ska få fara fram hur som helst, det här är en väldigt känslig bransch”, säger Åsa Regnér (S), barn-, äldre- och jämställdhetsminister. Tillsammans med civilminister Ardalan Shekarabi (S) presenterar hon en planerad kartläggning av marknaden för bland annat hvb-hem.
”Vi tycker inte att företag ska få fara fram hur som helst, det här är en väldigt känslig bransch”, säger Åsa Regnér (S), barn-, äldre- och jämställdhetsminister. Tillsammans med civilminister Ardalan Shekarabi (S) presenterar hon en planerad kartläggning av marknaden för bland annat hvb-hem. Foto: Roger Turesson

Efter förra höstens stora vinster i vissa välfärdsbolag tänker regeringen kartlägga marknaden för behandlingshem för barn och vuxna. Följden kan bli färre privata företag och en utvidgning av kommunernas egen verksamhet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in