Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Vinstras för spansk bank

Spaniens tredje största bank, Caixa Bank, rapporterar ett vinstfall på 84 procent för första kvartalet.

Vinsten efter skatt landade på 48 miljoner euro, motsvarande 420 miljoner kronor. Bankens räntenetto steg med tio procent till 883 miljoner euro. I februari meddelade banken att den planerar att sätta av 2.436 miljoner euro för potentiella kreditförluster.

Den spanska statens nya emission av statsobligationer gick bättre än befarat och euron steg. Auktionen drog in 2,5 miljarder euro och efterfrågan på obligationerna var stabil.

Lånekostnaden steg dock, fast mindre än befarat, jämfört med den förra emissionen. Räntan på tvåårslånet landade på 3,46 procent, ungefär som förra gången, medan tioårslånet fick en ränta på 5,74 procent, upp från 5,40 procent vid den förra emissionen av tioåriga statsobligationer.

De ledande åtta tyska ekonomiska instituten skriver upp tillväxtutsikterna för den tyska ekonomin en aning. Nu spås en BNP-tillväxt i Europas största ekonomi med 0,9 procent och 2,0 procent nästa år. I oktober låg tillväxtbedömningen för i år på 0,8 procent.

Arbetslösheten spås falla från 6,6 procent i år till 6,2 procent nästa år.

Bedömningarna ligger till grund för den tyska regeringens prognoser.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.