Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-25 05:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/vinterbesokare-lyfte-vinsten-for-liseberg/

Ekonomi

Vinterbesökare lyfte vinsten för Liseberg

Lisebergs vd Andreas Andersen.
Lisebergs vd Andreas Andersen. Foto: Tomas Ohlsson

Nöjesparken Liseberg i Göteborg omsatte under 2019 drygt 1,25 miljarder kronor. Vinsten blev 91 miljoner kronor, en ökning med 16 miljoner jämfört med 2018.

Omsättningen för Lisebergskoncernen blev förra året 1.257 miljoner kronor, vilket är en uppgång från de 1.229 miljoner som noterades för 2018.

Omsättningen per gäst fortsätter att öka, skriver Liseberg i ett pressmeddelande. Vinsten för verksamheten blev 91 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 75 miljoner 2018.

Räknar man in extraordinära poster, som ersättning från Trafikverket för byggnader som rivits i samband med byggandet av västlänken, blir resultatet än högre, 199 miljoner kronor.

En anledning till Lisebergs goda resultat är att nöjesparken lockar allt fler besökare även under höst och vinter.

”Halloweens framgångar de senaste åren visar att vår idé om att gästerna attraheras av nya koncept, säsonger och attraktioner håller. Det skapar en stabilitet för affären och gör Liseberg mindre väderberoende”, säger Lisebergs vd Andreas Andersen i pressmeddelandet.

Lisebergs turistekonomiska betydelse för Göteborg beräknas för 2019 till 3,5 miljarder kronor, en ökning med runt tre procent jämfört med året dessförinnan.

Läs mer: Här planerar Liseberg framtidens nöjespark 

Läs mer: Lisebergschefen om livskrisen