Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Virtuellt provrum låter dig prova kläderna hemma

Foto: Koji Sasahara/Scanpix

Shoppa kläder på nätet är lite svårare om man vill att det ska passa snyggt och vara rätt storlek. Nu menar ett svenskt företag att de har lösningen.

Virtusize, som de heter, erbjuder ett virtuellt provrum. Från mobilen, surfplattan eller datorn ska du kunna ”prova” potentiellt nya kläder. 

Två saker behövs: dels att man surfar in på de klädkedjor som har ett samarbete med Virtusize. Dels att man har köpt ett plagg på sajten sedan innan eller kan mäta något plagg från garderoben hemma. Därifrån kan man jämföra plagget som man har med resten av sortimentet.

I och med det här hoppas man att kunna ”sänka returer, öka försäljning och förbättra shoppingupplevelsen...”, som det står i ett pressmeddelande.

Virtusize, grundat i Sverige, finns i 25 olika webbutiker i Hongkong och en handfull nordeuropeiska länder. Man samarbetar bland annat med Nelly och ASOS.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.