Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-21 01:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/volvo-aterkallar-nara-170000-bilar/

Ekonomi

Volvo återkallar nära 170.000 bilar

Volvo återkallar 167.000 bilar av modell XC60 globalt, skriver 

GP. I Sverige handlar det om 13.000 fordon, och orsaken är en plastdel i den eldrivna bakluckan som kan lossna, skapa oljud och orsaka skador.

Rätta artikel

– I värsta fall finns risk för personskador när man hanterar bakluckan. Detta är en skada som kan uppkomma i kallt klimat. Det är därför vi återkallar bilarna, men vi har inte sett några rapporter om allvarliga personskador utan detta är en förebyggande åtgärd, säger Stefan Elfström, presstalesperson för Volvo Cars, till GP.

Problemet rapporterades först i Kina, och rör XC60-bilar av årsmodell 2018 och 2019. För bara ett par veckor sedan meddelade Volvo att man återkallar 219.000 dieselbilar tillverkade 2015–2016 efter risk för bränsleläckage.

Ämnen i den här artikeln:

Volvo Cars
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt