Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-09 15:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/volvo-skjuter-upp-arsstamman/

Ekonomi

Volvo skjuter upp årsstämman

AB Volvo skjuter upp årsstämman på grund av det osäkra läget kring coronapandemin.

”Vi anser att det i dagsläget är ansvarsfullt att skjuta på årsstämman, för att utvärdera hur situationen utvecklas”, säger styrelseordföranden Carl-Henric Svanberg.

TT Text

Lastbilstillverkaren hänvisar till att en senarelagd stämma ger bolaget mer tid att utvärdera de ekonomiska konsekvenserna av viruskrisen.

”Vi följer från styrelsens sida noga utvecklingen kring hur den mycket svåra situation som världen befinner sig i påverkar Volvokoncernen och dess efterfrågan på bolagets produkter och tjänster”, säger Carl-Henric Svanberg i ett pressmeddelande.

Volvo har den senaste tiden fått hård kritik på grund av styrelsens förslag om aktieutdelning. Styrelsen valde senare att dra tillbaka förslaget om en extra aktieutdelning, men förslaget om ordinarie utdelning ligger kvar. Beslut skulle ha fattats på årsstämman i början av april. Stämman ska enligt gällande lagstiftning hållas senast den 30 juni.

AB Volvo beslutade i fredags att permittera all personal i Sverige på grund av coronakrisen. Beslutet berör omkring 20.000 anställda, dessutom har ungefär 5.000 konsulter sagts upp.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt