Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-29 09:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/volvo-vill-snabba-pa-elektrifieringen-i-europa-men-drar-ut-pa-forloppet-pa-andra-marknader/

EKONOMI

Volvo vill snabba på elektrifieringen i Europa - men drar ut på förloppet på andra marknader

Martin Lundstedt, Volvos vd.
Foto: Thomas Johansson/TT

AB Volvo:s vd Martin Lundstedt säger sig stå bakom EU-kommissionens förslag på klimatåtgärder, som förbjuder försäljning av fossila fordon från 2035. Nu vill bolaget snabba på elektrifieringen i Europa – men totalt sett dröjer det ytterligare fem år innan bolaget fasar ut fossila lastbilar och bussar.

– Det viktiga är att det finns utrustning, infrastruktur och en långsiktig syn på att generera grön energi, med förutsägbara priser. Då kommer skiftet att ske, säger han.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.