Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Vr-glasögon är årets julklapp

01:19. 2016 års julklapp är vr-glasögonen, meddelar handelns undersökningsföretag HUI Research vid en presskonferens.

2016 års julklapp är vr-glasögonen, meddelar handelns undersökningsföretag HUI Research vid en presskonferens.

Vr står för virtual reality och med hjälp av sådana glasögon upplever sig användaren vara omgiven av en datorgenererad verklighet. Enligt HUI har glasögonen många användningsområden – från skola och arbete till fritid.

Årets julklapp ska uppfylla HUI Researchs tre kriterier – det ska vara en nyhet eller något som har fått ett nyväckt intresse, den ska ha ett högt försäljningsvärde eller säljas i många exemplar samt spegla den tid vi lever i.

Flera experter hade redan på förhand tippat något tekniskt, det är nämligen allra vanligast i det här sammanhanget.

Bland annat var videokameran årets julklapp 1989, platt-tv:n 2004 och robotdammsugaren 2015.

– Det är inte så konstigt för teknik och elektronik är branscher där det händer mycket, säger Lena Larsson, vd vid HUI Research.

Läs också: Här är årets julklapp – år för år

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.