Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

VW ska kolla hundratusentals pedaler

Volkswagen har upptäckt ett möjligt bromspedalproblem i omkring 800 000 bilar, rapporterar Reuters. Det gäller 391 000 bilar av modellen Touareg och över 400 000 Porsche Cayenne.

3 000 Touaregmodeller och ett okänt antal Porsche Cayenne som sålts i Sverige måste kontrolleras, enligt företagets informationschef Marcus Thomasfolk. Han säger att ägarna inte behöver vara oroliga och att de kan använda bilarna, inga fel eller problem har inträffat.

– Det är en intern upptäckt som man gjort i sin kvalitetskontroll och man har ändrat i produktionen, men man vill säkerställa i de bilar som finns ute att det inte kommer att hända någonting.

Brev kommer att skickas ut till de bilägare som berörs, de behöver åka in till en verkstad för att få bromspedalen kontrollerad. Det gäller bilar som tillverkats mellan 2011 och i år.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.