Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Wolf sålde sina Swedbankaktier samma dag han fick sparken

Foto: Jonas Ekströmer/TT

I tisdags fick Michael Wolf sparken som vd på Swedbank. Senare samma dag sålde han alla sina aktier i banken för över 13 miljoner kronor, skriver Dagens Industri.

Försäljningen rapporterades till Finansinspektionens insynsregister under onsdagen. Totalt sålde Michael Wolf 83.500 aktier enligt ägartjänsten Holdings.

Att Michel Wolf fick lämna Swedbank kom som en överraskning för honom, skrev han i ett pressmeddelande. Men beskedet, som lämnades av bankens syrelseordförande Anders Sundström, kom också som en överraskning för ägarna.

Beskedet att Michael Wolf fick sparken fick Swedbanks aktie att falla och kursen låg på minus 7 procent under tisdagen.

Michael Wolf köpte sina första 80.000 aktier i Swedbank i december 2008, strax efter att han utsetts till vd i banken, men innan han tillträdde i mars 2009. Det senaste köpet som Michael Wolf gjorde rapporterades i juni 2011 då han köpte 2.000 aktier, skriver DI.

Michael Wolf får 75 procent av lönen (13 miljoner kronor om året) under uppsägningstiden på 12 månader. Efter det får han dessutom ett avgångsvederlag i 12 månader, också det på 75 procent av lönen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.