Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Youtube utmanar Spotify med ny betaltjänst

Foto: Youtube / AP

Amerikanska Youtube öppnade på onsdagen en ny musikvideotjänst med reklamfri tillgång till låtar. Med betalsatsningen utmanas Spotify, Pandora, Apple och andra liknande tjänster, skriver nyhetsbyrån AFP.

Man kallar tjänsten Youtube Music Key. Tills vidare rullar den i betaversion (testversion) i Finland, Storbritannien, Spanien, Italien, Portugal, Irland och USA med fria provabonnemang som följs av månatliga introduktionsabonnemang – kostnad: 7,99 USA-dollar, motsvarande 59 kronor.

”Tack vare era musikvideor, remixar, cover och annat har Youtube blivit den största musiktjänsten på vår planet”, skriver Googleägda Youtube i en bloggpost.

Youtube Music Key låter användaren lyssna till musik utan att besväras av reklam och videorna får flöda även om andra program ligger öppna, enligt Youtube. Musiken är tillgänglig även utan uppkoppling mot nätet.

Google köpte Youtube för åtta år sedan för 1,65 miljarder USA-dollar, motsvarande 12,2 miljarder kronor.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.