Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Zlatan får fler att resa till Paris

Foto: Scanpix
Intresset för resor till Paris ökar kraftigt, enligt resebyrån Ticket. En Zlatan-effekt, tror marknadschefen Martin Durnik.

– Vid Zlatans tidigare klubbyten har vi kunnat notera kraftiga ökningar till just den staden. Det gällde både för Barcelona och Milano till exempel, säger Martin Durnik.

Tickets siffror för höstens bokningar visar att storstadsresorna ökar med 25 procent jämfört med förra hösten.

Populärast är New York, sedan följer Barcelona, London, Rom och Paris. Bokningarna till Paris har ökat med 36 procent, enligt Ticket.

Även Istanbul har ökar kraftigt i popularitet. Resorna dit har mer än fördubblats. Även där finns svenska fotbollsspelare. Men någon Samuel Holmén- eller Johan Elmander-effekt tror inte Martin Durnik på.

– Nej, inte precis. Det beror nog mer på att det skrivits mycket om Istanbul det senaste året och på att nu det finns fler och billigare flyg dit.

Tickets siffror gäller bokade resor. Resesöksajten flygresor.se har tillhandahållit statistik över sökningar – inte bokningar – som gjordes första halvåret i. Och då blir resmålen än mer exotiska: Thailand, Malaysia, Brasilien, Filippinerna och Australien ligger alla högt på drömresornas tio-i-topp.

Fakta:New York populäraste staden

Antalet bokade storstadsresor ökar med 25 procent i höst jämfört med förra hösten.

De mest populära resmålen (fjolårets placering inom parentes):

1. New York (1)

2. Barcelona (3)

3. London (2)

4. Rom (4)

5. Paris (5)

6. Istanbul (10)

7. Berlin (8)

8. Palma de Mallorca (7)

9. Prag (6)

10. Nice (9)

Källa: Ticket (TT)

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.