Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-20 01:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/dn-gratulerar-christian-braw-prast-teolog-och-forfattare/

FAMILJ

DN gratulerar: Christian Braw, präst, teolog och författare

Christian Braw har kallats ”en av Svenska kyrkans få kulturpersonligheter”. Själv värdesätter han det tidigare uppdraget som själasörjare högre än skrivandet.
Christian Braw har kallats ”en av Svenska kyrkans få kulturpersonligheter”. Själv värdesätter han det tidigare uppdraget som själasörjare högre än skrivandet. Foto: Suvad Mrkonjic/TT

Tron är lika central som sanningen för Christian Braw. Utan den skulle han vara "en tragisk och vilsegången person". Som en av landets mest kreativa författare har han betalat ett högt pris för sina verk: den egna hälsan.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.