Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-19 07:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/dn-gratulerar-sara-axtelius-samlare-av-retrotyger/

FAMILJ

DN gratulerar: Sara Axtelius, samlare av retrotyger

Tygerna i Sara Axtelius samling är numera sorterade på formgivare. Hon vet inte hur många tyger hon har, men räknar man med alla stuvbitar så är det uppåt 20 000.
Tygerna i Sara Axtelius samling är numera sorterade på formgivare. Hon vet inte hur många tyger hon har, men räknar man med alla stuvbitar så är det uppåt 20 000. Foto: Christer Tille

Sara Axtelius stora barndomsintresse har hållit i sig genom åren. Hennes glödande passion för 60- och 70-talstextilier har nu resulterat i en bok om de ”glömda” formgivarna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.