Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Familj

Minnesord: Anna Calissendorff

Anna Calissendorff, Stockholm, har avlidit i en ålder av 66 år. Närmast anhöriga är make samt barn och barnbarn.

Mitt i årets vackraste tid nås vi av det sorgligaste bud om att Anna Calissendorff gått bort. Anna var en mycket uppskattad kanslichef och förbundssekreterare vid Autism- och Aspergerförbundet. Hon var även chefredaktör för medlemstidningen ”Ögonblick”. 

Anna började sin tjänst på Autism- och Aspergerförbundet 2007 och hon vann genast förtroende genom sitt vänliga, lyssnande sätt och sin professionella kompetens. Med sitt lugna och prestigelösa sätt fick hon människor i sin omgivning att känna sig trygga och plats att växa. Hon var inte bara en chef, kollega och samarbetspartner utan blev även en vän, en kär sådan, för många som kom i kontakt med henne. 

Anna vann respekt i alla läger och har haft stor betydelse för många personer med autism i Sverige och andra delar av världen. Hon var starkt engagerad i förbundets utvecklingsprojekt i Nepal, dit hon reste flera gånger. Hon var mycket uppskattad också där och våra vänner i Nepal sörjer nu med oss. 

Vi beklagar djupt att Anna aldrig fick njuta fullt ut av sin pensionering där hon skulle få mer tid med familj och vänner samt möjlighet att utveckla flera av sina många intressen. Från Autism- och Aspergerförbundet är vi tacksamma för att vi fick ta del av Annas engagemang, värme, professionella kompetens och klokskap. Hon kommer att vara djupt sörjd och saknad av många. Anna gick bort alldeles för tidigt och lämnar ett stort tomrum efter sig.