Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-31 02:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/minnesord-arnold-gustavsson/

FAMILJ

Minnesord: Arnold Gustavsson

Arnold Gustavsson, Stockholm, har gått bort i en ålder av 82 år. Hans närmaste är sonen Håkan, dottern Lisbeth, särbon Margareta och brodern Roland med familjer.

Arnold Gustavsson har alltför hastigt lämnat oss. Vi har svårt att förstå. Kan det verkligen gå så snabbt? Nyss gick han vid vår sida.

Arnold växte upp i Enskede bortsett från några år i Björkvik utanför Katrineholm. Efter en ganska tuff barndom flyttade Arnold hemifrån vid 17 års ålder. Samma år tog han sin första anställning följt av militärtjänstgöring på KA 1 i Vaxholm. Arnold ville först bli socionom, något han skulle ha passat bra till med tanke på hans värme och omsorg om människor. Men livet ville annorlunda.

Efter examen vid Grafiska institutet och Berghs reklam- och marknadsskola i början av 1960-talet bytte Arnold inriktning till dagligvarubranschen som produktchef och marknadschef inom ASK-bolagen, som sedermera blev Dagab och Servera.

I mitten av 1950-talet träffade Arnold sin blivande fru, Maj-Lis född Berggren. Bostadsbristen var akut och den första tiden hyrde paret in sig i en frisersalong. Första barnet Håkan föddes 1959. Familjen flyttade sedan till Blackeberg där dottern Lisbeth föddes 1964. Nästa anhalt blev Bredäng i fem år och därefter det nybyggda radhuset i Skärholmen i 17 år. De senaste dryga 30 åren bodde Arnold på Kungsholmen.

Med sin Maj-Lis vistades Arnold gärna i sommarhuset i Björkvik. De reste även utomlands tillsammans med familjen och vänner, gärna till ovanliga och exotiska resmål. Maj-Lis avled i förtid 1998.

Några år därefter träffade Arnold Margareta på Nalen. Hon blev hans särbo och viktig för Arnold de sista 18 åren av hans levnad. Arnold fick fem barnbarn och många bonusbarn som han både älskade och oroade sig för.

Arnold stod mitt i ett aktivt pensionärsliv med stort engagemang för medmänniskor och föreningar. Arnold hade lätt att knyta kontakter, han fanns alltid till hands för vänner och släkt, alltid kärleksfull och vänfast. I föreningslivet var Hammarby IF och Enskede IF särskilt viktiga för Arnold liksom Seniornet.

Vi är många som nu saknar Arnold innerligt när han återvänder till sitt Enskede, till vackra Skogskyrkogården.