Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-10 09:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/minnesord-bosse-eriksson/

Familj

Minnesord: Bosse Eriksson

Bankdirektör Bosse Eriksson, Stockholm, har gått bortefter en längre tids sjukdom i en ålder av 67 år. Han efterlämnar närmast hustrun Lena, barnen Tove, Anna och Viktor med familjer och barnbarn.

Rätta artikel

Bosse vigde hela sitt yrkesverksamma liv åt den svenska och sedermera nordiska bankmarknaden. Han var trogen samma bank i alla år. Han började i dåvarande Kreditbanken och var med om samtliga bankfusioner fram till det som i dag är Nordea. I alla skeden av Nordeas skapande hade Bosse ett finger med i spelet. Alltifrån att utveckla telefon- och internetbanken i dess linda till att utveckla nordiska kundkoncept inom retail banking. Men också centrala roller i de ofta komplexa och utmanande organisatoriska fusionsprocesser som varit återkommande i Nordeas framgångsrika tillväxt. 

Bosse var en mycket uppskattad kollega och ledare. Han bjöd på sig själv och var oerhört inkluderande. Han hade också en fantastisk förmåga att utveckla medarbetare genom att han vågade delegera både enkla och mer komplexa uppdrag. Bosse utvecklade under sin tid i banken många medarbetare till både framgångsrika specialister och ledare för centrala positioner.

Det var roligt att arbeta med Bosse, hur tungt det än var under vissa perioder inom bankväsendet, så var det högt i tak, god stämning och fokus på att lösa problem, inte att älta dem. Bosse var alltid kundorienterad i själ och hjärta. Han trodde gott om människor och med sitt sympatiska sätt och sin humor skapade han alltid god stämning i sin närhet.

Vi hade önskat att Bosse fått njuta mycket längre av sin tid som pensionär.  Familjen var alltid i centrum. Efter att den väl använda segelbåten sålts, vidtog många somrar i Toscana. Senare skapade Bosse och Lena sitt eget sommarhem på Gotland där den allt större familjen kunde mötas. 

Vi är många vänner, kollegor och arbetskamrater som saknar Bosse, men vi är alla tacksamma att vi fick en chans att vara och verka i hans närhet. Vi minns honom med värme och glädje.