Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-21 06:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/minnesord-christina-callbo/

Familj

Minnesord: Christina Callbo

Christina Callbo, Sollentuna, har hastigt avlidit i en ålder av 63 år. Närmast Christina stod maken Kent, sönerna Victor och Daniel med respektive familjer, samt Simon.

Rätta artikel

Christina föddes i Slottsstaden, Malmö och var äldsta dotter till framlidna lärarparet Elsy och Lennart Svensson, Båstad. Christina fullgjorde skolgången på flera orter i södra Sverige. Efter gymnasiet på Katedralskolan, Skara, flyttade Christina till Stockholm för studier vid Handelshögskolan.

Efter fullgjord ekonomexamen arbetade Christina som professorsassistent vid skolan, samtidigt som hon läste några kurser i psykologi och juridik, hade lärartjänst vid både Handelshögskolan och Socialhögskolan vid Stockholms universitet. Under forskarutbildning på Handelshögskolan/EFI träffade Christina blivande maken Kent också han civilekonom. 1980 gifte de sig och flyttade till en villa i Edsviken, Sollentuna, och bildade familj.

Christina anställdes under denna händelserika tid som utredare vid finansdepartementet och var några år även Finansinspektionens representant i några försäkringsbolags styrelser. Företagarlivet tillsammans med maken lockade; Christina startade egen firma och arbetade som auktoriserad revisor i 15 år. Ett yrke som fungerade bra i kombination med livet som småbarnsförälder. Tillsammans med maken Kent förädlades flera fastigheter och bedrevs även ekonomisk rådgivning.

Ledigheten under småbarnsåren tillbringades ofta i Båstad och Vemdalen. Efter flytten till lägenheten i Silverdal, Sollentuna, fortsatte familjen att genomföra fantastiska resor, såväl inom Sverige som utomlands. Och flera resor och äventyr var bokade inför 2019.

Skönlitteratur, deckare, golf och simning var Christinas intressen utöver att sköta uppdrag och familj. Vi får heller inte glömma att Christina blev stolt farmor till Bianca, Braghe och Luna.

Christina lämnade oss hastigt endast 63 år fyllda. Vi minns henne som både allmänbildad, begåvad och kärleksfull.