Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Familj

Minnesord: Eta Kroon

Eta Kroon, Stockholm, har avlidit i en ålder av 70 år. Hon efterlämnar dottern Suss och barnbarnet David samt släkt och vänner.

Underbart är kort, alldeles för kort, alldeles för kort tid fanns Eta hos oss, sina vänner och inte minst hos sin dotter Suss och barnbarnet David. Den 20 januari i år orkade inte Etas hjärta längre. Detta varma hjärta som förgyllt vårt liv under alldeles för kort tid.

Eta Kroon utbildade sig på Poppius journalistskola och Christer Strömholms fotoskola. Hon arbetade som inredningsreporter på Allt i Hemmet och som matskribent på Allt om Mat. Hon var med i många projekt, allt från att skriva böcker till att designa grytlappar. Eta lagade underbar mat som hon med stor gästfrihet bjöd sin familj och sina vänner på. Hon var en stor estet och mycket kreativ.

Eta gick inte obemärkt förbi, trots att hon inte ville stå i centrum. Eta hade stor integritet och trots det grep hon varje tillfälle till att förvandla vår tillvaro till stor fest med vacker inramning och god mat. Eta älskade blommor, gärna sommarblommor i vilda buketter. Hon gjorde det enkla till det vackraste. Klipporna vid Stensund i Trosa blir aldrig mer de samma utan Eta och hennes kärleksfulla omsorg.