Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Familj

Minnesord: Gun Bohman

Vid sjuttiofem års ålder har Gun Bohman gått ur tiden och befordrats till härligheten från Helsingborg och hennes plats i Frälsningsarmén där. Hon efterlämnar släkt och vänner.

Gun föddes i Helsingborg men växte upp i Höganäs i sin mosters familj där kusinen Bo Pålsson blev som en bror för henne. Mostern var frälsningssoldat vilket gjorde att Gun tidigt kom i kontakt med Frälsningsarmén, blev juniorsoldat och engagerad i barn- och ungdomsarbetet och i sång- och musikverksamheten. I hemmet lärde hon sig sjunga och spela gitarr, blev så småningom medlem i Frälsningsarméns strängmusikkår i Helsingborg och även dess ledare under flera år.

Gun utbildade sig till sjuksköterska och arbetade länge inom vården. Hon gifte sig med Gunnar Bohman och paret bodde en tid i Göteborg innan de återvände till Helsingborg efter Gunnars pensionering. Paret Bohmans äktenskap varade 35 år innan Gun blev änka.

Under flera år innan Gun pensionerades förestod hon, med titeln fältsergeant, Frälsningsarméns sociala öppenvårdsarbete i Helsingborg.

Gun hade ett varmt hjärta för människor och Frälsningsarméns uppdrag att som kristen rörelse möta, välkomna och hjälpa människor. Hon var en öppenhjärtig, gladlynt och humoristisk person. Gun Bohman ville göra världen till en bättre plats och lämnar ett tomrum hos sina närmaste och många vänner i och utanför Frälsningsarmén.