Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Familj

Minnesord: Gunnar B Holmberg

Gunnar B Holmberg, Sollentuna, har avlidit i en ålder av 89 år. Närmast anhöriga är dottern Ann samt dottern Kerstin med maken Anders och barnen Katja och Patrik.

Gunnar föddes i Stockholm och växte upp på Söder tillsammans med föräldrar och tre yngre syskon. Efter studenten läste han på Handelshögskolan i Stockholm där han avlade examen 1952. Under hela sitt yrkesverksamma liv arbetade Gunnar som auktoriserad revisor. Först var han anställd på revisionsfirman Viberg & Jelf AB. Från 1962 arbetade han i egna företaget AB Accounting. Med tiden fick Gunnar flera namnkunniga revisionsuppdrag av det större formatet. Merparten av kunderna var familjeägda småföretag, som Gunnar hade förmånen att ha som kunder under många år.

Gunnar träffade Margit Lindgren 1955 och 1956 gifte de sig. Döttrarna Ann och Kerstin växte upp i lägenheten i Bandhagen. 1971 gick flyttlasset till radhuset i Stureby. Utöver boende i Stockholm köpte Margit och Gunnar ett fritidshus i Roslagen i början av 1960-talet, som kom att betyda mycket för familjen.

Hösten 1997 drabbades familjen av stor sorg när Margit hastigt gick bort endast 66 år gammal. Gunnar var fortfarande yrkesverksam och arbetet blev ett sätt för honom att lindra sorgen.

Jag som hade förmånen att lära känna Gunnar både som kollega, mentor och vän imponerades av hans goda humör och förmåga att se tillvarons ljusa sidor. Han umgicks gärna med släkt och vänner, läste mycket och tyckte om att resa till europeiska storstäder. Ännu ett par år efter sin 75-årsdag kom han regelbundet till kontoret, som hans dotter Kerstin och jag delade med honom. Där var han en stor tillgång med sin erfarenhet och sitt soliga humör.

Gunnar hade en underfundig humor, som alltid fanns där. Han var genuint intresserad av sina medmänniskor. Tack vare det blev han mycket omtyckt av många, alltifrån släkt och vänner till revisionskunder och de sista åren av personal inom hemtjänsten och på äldreboendet.

En skicklig yrkesman, kärleksfull familjefar och omtänksam personlighet har gått ur tiden. Vi är många som med värme minns alla ljusa stunder vi upplevt tillsammans.