Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-19 08:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/minnesord-gunnar-henrikson/

Familj

Minnesord: Gunnar Henrikson

Verkställande direktör Gunnar Henrikson, Huddinge, har avlidit i en ålder av 97 år Närmast anhöriga är barnen Ingrid, Kristina, Björn, Bo och Pernilla med familjer.

Rätta artikel

Gunnar Henrikson föddes i Väring, Skaraborgs län. Efter grundutbildning och ingenjörsexamen anställdes Gunnar 1953 som serviceingenjör på Bolinder Munktell i Eskilstuna. Därefter 1954 som verkstadschef på en större bilverkstad för Scania och Volkswagen i Norrköping.

År 1956 anställdes Gunnar som motoringenjör hos oljebolaget Svenska Gulf i Stockholm. Gunnar innehade där olika befattningar och blev 1982 detta företags verkställande direktör.

Efter pensioneringen verkade Gunnar som adjungerad ledamot i Soldathemmets styrelse och även som tillförordnad föreståndare för Soldathemmet i Kungsängen. Gunnar var även under fritiden organist i Lida idrottskyrka i Tullinge mellan åren 1958  och 2007, det vill säga i 49 år. Gunnar var då 86 år gammal när han slutade.

Gunnar fick år 1996 Svenska kyrkans församlings- och pastoratsförbunds medalj i guld som tack för hans långa frivilliga gärning i Lida idrottskyrka.

Det är med stor saknad barnen Ingrid, Kristina, Björn, Bo och Pernilla med familjer, släkt och vänner hoppas Gunnar får vila i frid. Att han får den sista vilan tillsammans med sin fru Britt.