Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-10 09:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/minnesord-ingrid-dahlstrom-1/

Familj

Minnesord: Ingrid Dahlström

Ingrid Dahlström, Stockholm, har avlidit strax före sin 96-årsdag. Närmast anhöriga är döttrarna Monica, Lena och Viveca med familjer.

Rätta artikel

Mitt första minne av Ingrid: Jag var i tonårsåldern, kände inte Ingrid, men såg henne ofta med sin familj på Djurgården. Jag tyckte att hon var så vacker och beundrade henne på avstånd.

Långt senare, när jag satt i styrelsen för Djurgårdens pensionärsförening, lärde jag känna henne på ett djupare plan. Hon var alltid lika älskvärd och vänlig, men jag förstod också hur klok och omtänksam hon var.

Ingrid kom att bli vår äldsta medlem – hon satt dessutom med i vår valberedning några år och hon deltog alltid i våra möten så länge hon orkade.

När jag satt i hennes utsökt vackra hem med milsvid utsikt över vattnet var det en ren njutning att samtala med henne om gamla tider på Djurgården.

Samtalen kunde till exempel handla om Beppa som bodde på sin husbil och om sommaren prydde sin båt med blomkrukor och om vintern med små granar, och om den funktionsnedsatta barnsliga, beskedliga Rolle, som kom cyklande på sin trehjuling och kallad kvinnor i alla åldrar för tant.

Så kom Ingrid och jag tillsammans ihåg de skickliga cirkusartisterna som dök upp på våren i Djurgårdsstan och bodde inhysta hos familjer där. De utgjorde ett exotiskt och spännande inslag i Djurgårdsmiljön.

Ingrid fick ett långt och innehållsrikt liv och vår vänskap kom att betyda mycket för mig. Jag minns henne med glädje.