Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-21 06:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/minnesord-lars-goran-malmberg/

Familj

Minnesord: Lars-Göran Malmberg

Kvänumssonen, Skaradjäknen och restauratören Lars-Göran Malmberg, även kallad Lasse och LG, har som tidigare meddelats avlidit i sitt hem i Trosa några veckor efter sin 80-årsdag. Han efterlämnar sin kära Suzanne och sina barn från ett tidigare äktenskap Anna, Anders och Tomas, samt barnbarn.

Rätta artikel

LG:s karriär inom restaurang- och hotellbranschen tog honom ut i världen, till Hamburg, Paris, New York och Montreal, men även runt i Sverige, till Malmö, Lund, Falsterbo och Stockholm – överallt hade LG ledande befattningar. Men det var här i Trosa han till slut fann sin Suzanne och sin hemvist.

Att få förmånen att här i Trosa träffa på en sann västgöte, med insikten om ”Sveriges vagga” och dess betydelse för vårt lands utveckling, som förstod dialekten och som jag kunde byta västgötahistorier med här i Sörmlands kustland lade grunden för vår vänskap.

LG:s ödmjuka personlighet präglades av hans empati, djupa humor och stora sociala begåvning, vilket gjorde det till ett stort nöje att få vara hans vän. Hans engagemang i köket var ett nöje, att få njuta av hans specialitet, stekt fläsk med löksås serverad med kall champagne, var en ynnest. Han lärde oss vikten av riktigt smör och rikligt med grädde i matlagningen och att ”valsa”, och då talar vi inte om dansen.

Efter en bättre middag kunde vi bli sittande med ett glas vin och analysera världen. LG:s sinne för provokationer tvingade oss att skärpa våra argument, alltifrån frågor om lokalpolitiken i Trosa till Trumps inverkan på våra liv, men även med återblickar till livet i Kvänum, till läroverket i Skara och rektor Eva Åsbrink. Klassisk är historien när LG ordnade så att Povel Ramel blev hedersmedborgare i Kvänum och Povel där mottog ”Kvänums stads nyckel”!

Att kunna njuta av livet och vad det gett honom präglade hans synsätt. Med sin respektlösa humor kunde han alltid sätta perspektiv på livet. När vi firade LG:s 75-årsdag, stilenligt på en stjärnkrog i Paris, sa han att alla år efter 75 var en bonus. Vi fick fem år till i bonus.

Saknar honom!