Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Familj

Minnesord: Reinhold Engman

Efter en lång sjukdomstid har fältsergeanten i Frälsningsarmén, Reinhold Engman, Skellefteå, befordrats till härligheten. Han blev 78 år. Reinhold Engman saknas närmast av hustru, dotter med familj, syskon med familjer och vänner i och utanför Frälsningsarmén.

Sedan Reinhold som helt ung flyttat med sina föräldrar till Sollefteå följde han med en kamrat till Frälsningsarmén där, kom till tro, blev frälsningssoldat och deltog i arbetet. 1969 gifte han sig med Kerstin.

Paret flyttade till Stora Sköndal i Stockholm och arbetade där inom vården och Reinhold utbildade sig till undersköterska. Engagemanget i Frälsningsarmén ledde till tjänst som medarbetare och föreståndare vid samfundets riksungdomsgård på Värmdö utanför Stockholm liksom ansvar inom vaktmästeriet vid Frälsningsarméns officersskola i Stockholm.

Paret flyttade till Skellefteå och förutom engagemang vid Frälsningsarmén i Skelleftehamn deltog Reinhold under en tid i missionsresor i Norden. Han var en snäll och hjälpsam person som visade omsorg om sina medmänniskor, inte minst dottern och hennes familj.

Reinhold var mycket intresserad av natur och växtlighet, bärplockning, fiske och simning liksom broderihantverk, intressen han utövade bland annat vid stugan i Arjeplog.