Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 23:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/minnesord-rolf-attner/

Familj

Till minne: Rolf Attner

Rolf Attner, Stockholm, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 74 år. Närmast anhöriga är hustrun Gun samt barnen Per och Kajsa med familjer.

Rätta artikel

Roffe var född och uppvuxen i Visby. Efter studentexamen där avlade han jur kand-examen 1968 i Lund. Han arbetade därefter som jurist.

Flera av oss som lärde känna Roffe utanför arbetslivet träffade honom för cirka 20 år sedan. Han anslöt då till vår nybildade öl- och gymnastikförening. Efter träningarna skedde återhämtning i form av trevliga samkväm där dagsaktuella händelser dryftades, men också djupare frågor som meningen med livet. Vätskebristen åtgärdades med intag av maltdryck. Roffe blev en av stöttepelarna i föreningen och ansvarade med auktoritet för de juridiska och ekonomiska delarna av verksamheten.

Fler gemensamma aktiviteter genomfördes, och resor gick ofta till platser med historisk koppling till ölkultur, såsom Bayern, Tjeckien och Berlin. Före jul utsågs också årets julöl, på rent vetenskaplig grund.  Roffes genuina intresse för öl och gotländsk kultur gjorde att han tillsammans med några andra gotlänningar under 25 års tid bryggde gotlandsdricke på Skansens julmarknader.

Under flera år träffades vi på Gotland för en trevlig vecka tillsammans. Roffe och Gun bjöd då på sillunch under valnötsträdet på deras älskade Petsarve i Norrland, en övergiven och nedgången gotlandsgård de rustat upp till en blomstrande gårdsbebyggelse med välhållna byggnader och en prunkande trädgård.

Tyvärr kunde inte Roffe delta fullt ut i föreningens fysiska aktiviteter de sista åren, men vi hade en glädjefull samvaro i mer stillsam form såsom julölsprovningar och intressanta samtal om dagsaktuella händelser, samt farhågor om vart världen är på väg.

Trots Roffes svåra sjukdom verkade han mest oroas för sina kamraters mer triviala problem med benbrott och förkylningar. Omsorgen om andra var unik och präglade Roffe inte bara gällande kamratkretsen utan alla som stod honom nära.

Roffe fattas oss.