Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Familj

Minnesord: Sune Ullestad 10/7

Efter en kort tids sjukdom har informationschefen och majoren i reserven Sune Ullestad, Bromma gått bort 71 år gammal. Hans närmaste är hustrun Britt, mor och syskon.

Sune växte upp i Lilla Edet där familjen drev en färghandel. Efter studier vid Göteborgs universitet med målet att bli språklärare växlade han om till informationsteknik och inledde en lång yrkesbana som informatör. 

Sune började i Göteborgs kommun, men kom snart till Svenska Mejeriernas Riksförening, där han var produktchef för smör, Bregott och Lätt & Lagom samt även delaktig i marknadsföringen av nyheter som crème fraiche och café au lait. Sune spelade vidare en aktiv roll i lanseringen av tävlingen Årets kock i samarbete med Gastronomiska akademin och Tore Wretman.

Väl meriterad som både reservofficer och kommunikatör värvades Sune 1992 till Milostaben i Strängnäs och var under flera år krigsplacerad som chef för militärområdets informationsavdelning. Många är de journalister i uniform som genom Sunes försorg lärt sig elementa om hur man vårdar kontakterna med media, myndigheter och allmänhet. De tio sista åren före pensioneringen var Sune informationschef på högkvarterets rikshemvärnsavdelning med ansvar också för rekrytering. 

Vid sidan om arbetet gjorde Sune viktiga insatser i Militärmusiksamfundets styrelse och I 17:s kamratförening. Intresset för marschmusik odlade Sune även i täta kontakter med hemvärnets musikkårer.

Vi som hade lyckan att ha Sune som arbetskamrat och vän minns med värme hans ödmjukhet, generositet och humor. Ibland hade han bestämda uppfattningar om hur saker borde vara, men yttrade aldrig ett hårt ord utan argumenterade sakligt och diplomatiskt. Han såg till exempel kritiskt på hur hemvärnet långsamt förlorade sin ursprungliga själ – från en folklig armé till professionell insatsstyrka – men stod ändå utåt lojalt för förändringarna. Det är med vemod jag minns hur han lyste upp när vi möttes i korridoren på morgnarna. Vi skulle ännu en dag i hjärtlig, broderlig anda hjälpa varandra lösa uppgifterna och samtidigt ha roligt på jobbet.