Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Familj

Minnesord: Susanne Boberg

Susanne Boberg, Undersåker, Jämtland, har lämnat oss 88 år gammal. Närmast anhöriga är maken Ulf samt sönerna Fredrik och Vilhelm.

Susanne föddes i Dorotea och familjen bodde även en tid i Åsele, Karlstad och Östersund. 

Efter studenten flyttade Susanne till Stockholm och tog där en fil kand. i statistik och engelska på Stockholms universitet. Hon blev 1958 en av Sveriges första tv-hallåor och var även programvärd och nyhetsuppläsare på TT samt på Sveriges radios internationella nattsändningar som sändes på engelska. Hon arbetade även på Socialstyrelsen som programmerare. 

Susanne blev genom sitt arbete på Socialstyrelsen erbjuden en tjänst inom FN-organet ILO i Genève, Schweiz, där hon arbetade under ett år.

Väl hemma i Sverige igen reste hon och en väninna på fjällsemester. Där träffade hon Ulf, ägare av Trillevallens högfjällshotell. Ulf uppmärksammade förstås Susannes charm och stolta apparition.

Susanne och Ulf gifte sig 1959 och i mitten av 60-talet fick de sina två söner. Tillsammans drev och utvecklade nu värdparet Susanne och Ulf sitt fjällhotell med liftsystem fram till slutet av 1980-talet då man bestämde sig för att sälja verksamheten. 

Susanne hade en stor vänkrets och många bekanta, inte minst bland Trillevallens stamgäster och personal. Hon höll liv i sitt kontaktnät – från tidig barndom, genom sin skolgång och sitt mångsidiga arbetsliv. Susanne ville hålla kontakten och många är ni som har fått möta Susannes genuina intresse för hur era liv har utvecklat sig och hennes intresse för er välgång.

Susanne hade ett gott humör och en positiv livssyn. Hon hade humor och tyckte om att ha roligt i sociala sammanhang. Mamma hade en mycket stark livsvilja. Hade inte en obotlig cancer drabbat henne så hade hon med stor lust och energi gärna velat leva länge till, omgiven av sin familj och alla de vänner, platser, fritidsstugor, bokcirklar, andra intressen och minnessaker som betydde mycket för henne. En skid- eller fisketur eller en match badminton med barnbarnen blev hon inte för gammal för och sitt goda minne och skarpa intellekt behöll hon in till den allra sista och svåra kvällen på Östersunds sjukhus.

Susanne lämnar oss i stor sorg och saknad.